Predstavljanje zbirke priča Biber 05 u Zagrebu

OBJAVLJENO: petak, 31.03.2023.
Biber 05 - vizual

Pozivamo vas da nam se pridružite na predstavljanju višejezične zbirke kratkih priča na temu pomirenja s natječaja "Biber 05" te autorica i autora iz regije. Razgovarat ćemo o značaju društveno angažirane književnosti i umjetnosti uopće.

Događaj je organiziran u suradnji Hrvatskog društva pisaca i Biber tima, a održat će se u prostorijama Književnog kluba Booksa (Martićeva 14D) u Zagrebu, 5. travnja 2023. godine, od 19:00h.

U razgovoru će sudjelovati autori/ce objavljenih priča s natječaja “Biber 05”:

Ana Kutleša (Zagreb),

Miloš Perišić (Aranđelovac),

Ernad Osmić (Brčko),

kao i Ivana Franović (Biber tim, Centar za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd),

i članica žirija Olja Savičević Ivančević (Zagreb).

Moderatorica razgovora će biti Monika Herceg.

Zbirke priča koje predstavljamo su plodovi “Biber 05” natječaja za kratke priče na temu pomirenja u kontekstu ostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, kao i priče koje mogu doprinijeti boljem razumijevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda, antiratne priče, priče koje se bave suočavanjem s prošlošću, razgradnjom slika o neprijateljima, suosjećanjem s drugima, hrabre priče koje se usuđuju hodati u „neprijateljskim” cipelama, priče koje pomiču granice i otvaraju nam puteve da gradimo sigurniju i slobodniju budućnost za sve.
Natječaji i sve zbirke priča su višejezični i na njima mogu sudjelovati autorice i autori koji pišu na albanskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom, srpskom ili makedonskom jeziku.

Elektronska izdanja svih „Biber“ zbirki mogu se naći na stranici https://biber.nenasilje.org/biber-05-2023 i besplatne su za preuzimanje.

Dobrodošli!