Promocija albuma "Pomrčina" benda Sjeverozapad

OBJAVLJENO: ponedjeljak, 13.02.2023.
Sjeverozapad

Zagrebački bend Sjeverozapad održat će promociju svojeg albuma "Pomrčina", objavljenog na CD-u uz časopis "Poezija" (3-4/2022), u klubu Močvara u srijedu 15.2.2023. u 21 sat. U nastavku su detalji:

-----

Začarana Močvara:
𝗦𝗝𝗘𝗩𝗘𝗥𝗢𝗭𝗔𝗣𝗔𝗗 (Zagreb)
𝗜𝗩𝗔𝗡 Š𝗔𝗥𝗔𝗩𝗔𝗡𝗝𝗔 (Zagreb)
Srijeda, 15.2.2023.
Vrata 20h, koncert 21h

Upad u pretprodaji i na dan događanja na blagajni kluba: 7 € / 52.74 kn
Ulaznice: https://core-event.co/.../sjeverozapad-i-ivan-saravanja-u...

▬▬▬
𝗦𝗝𝗘𝗩𝗘𝗥𝗢𝗭𝗔𝗣𝗔𝗗 (Zagreb)

Okupljen s jedinstvenom vizijom, zagrebački Sjeverozapad će u klubu Močvara, u srijedu 15. veljače održati promociju albuma Pomrčina, a kao predgrupa pridružit će im se Ivan Šaravanja.

Album je uglazbljeni ciklus pjesama Stojana Vučićevića pod nazivom "Potpuna pomrčina Sunca na otoku Grguru petnaestog veljače 1961.", stoga ne čudi što će se promocija održati upravo 15. veljače. Radi se o pjesmama i stihovima vezanim za pjesnikovo izdržavanje kazne na Svetom Grguru, a album je prvijenac kojim se Sjeverozapad predstavlja publici u svojoj zemlji i šire. Objavljen je 2. prosinca i do sada se našao na brojnim domaćim i regionalnim godišnjim listama najboljih izdanja u 2022. godini.

Članove benda čine Zvonka Obajdin na klaviru i vokalu, Nikola Brkljačić na gitari i vokalu, Helena Hena Ernoić na bas gitari i Hrvoje Matašin na bubnjevima.

facebook.com/SjeverozapadNW
pdvrecords.bandcamp.com/album/pomr-ina

▬▬▬
𝗜𝗩𝗔𝗡 Š𝗔𝗥𝗔𝗩𝗔𝗡𝗝𝗔 (Zagreb)

Prije Sjeverozapada nastupiti će Ivan Šaravanja, dio psihodeličnog dua Bor, elektro-pop dua Tužni i dua koji vodi "nepostojeću" diskografsku kuću Prokulica Records. Ambijentalnu glazbu počeo je stvarati 2017. godine kao član, danas umirovljenih, Mokrih gljiva kada je svirao cijelonoćni koncert za spavanje. Posljednja izvedba održala se prošle godine u botaničkom vrtu u Innsbrucku. Šaravanja je svirao i u glazbenoj predstavi Balade Petrice Kerempuha, a skladao je glazbu i za nekoliko filmova.