Pressica uoči 21. Festivala europske kratke priče

OBJAVLJENO: srijeda, 25.05.2022.
fekp22

Press-konferencija uoči 21. Festivala europske kratke priče, koji će se održati 5. – 10. lipnja 2022. u Zagrebu i Zadru, na temu "Promjene" održat će se u Malom pogonu Tvornice kulture u četvrtak 26. svibnja 2022. u 12 sati.

Koji nas domaći, regionalni i strani autori i autorice očekuju na 21. FEKP-u, o čemu će se razgovarati, što ćemo čitati, kako smo povezali kratku priču s drugim umjetnostima  saznajte na press-konferenciji u četvrtak, 26. svibnja u 12 sati u Malom pogonu Tvornice kulture u Zagrebu gdje vas očekuje programski odbor Festivala u sastavu Katarina Brajdić, Tomislav Kuzmanović i Roman Simić te predsjednica žirija ovogodišnjeg Natječaja za kratku priču za mlade Korana Serdarević.
Već 20 godina Festival europske kratke priče u Hrvatsku dovodi najznačajnija imena suvremene europske književne scene i organizira manifestaciju koja se ističe kao jedan od središnjih književnih događaja u Hrvatskoj. Na dvadeset prvom izdanju FEKP-a, naslovljenom Promjene, istraživat ćemo pitanja čiju je aktualnost nemoguće prenaglasiti – tektonski poremećaji kojima smo u protekle dvije godine svjedočili kako u svijetu tako i u Hrvatskoj nesumnjivo se odražavaju na svaki aspekt našega života i pred nas postavljaju brojne upitnike kojima kročimo u budućnost, ali nam daju priliku, i obavezu, da sagledamo kakva nam je bila prošlost i što iz nje naučiti? Je li se svijet koji smo još nedavno poznavali, u koji smo vjerovali, prema kojem smo se ravnali, stubokom izmijenio, okrenuo naglavačke, ili ipak nije? Postoji li mogućnost povratka na staro ili su pred nama duboke i korjenite promjene, jesmo li za njih spremni, možemo li ih i želimo li ih prihvatiti? Kako se s tim promjenama nositi na kolektivnoj, ali i na individualnoj razini, kako ih tretirati u umjetnosti, u književnosti, u kratkoj priči koja, u svojoj tradicionalnoj formi, kraj, sljedeći korak, budućnost uvijek ostavlja otvorenima…
Novosti pratite na web stranici Festivala https://europeanshortstory.org/ i na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.
Za sve ostale informacije, slobodno nas kontaktirajte.

Programski odbor
Vedrana Bibić vedrana.bi@gmail.com 
Katarina Brajdić kbrajdic7@gmail.com 
Tomislav Kuzmanović tomislav.kuzmanovic@gmail.com 

Marketing & PR
Lidija Krvarić 091 3110 440
lidija.krvaric@magmedia.hr