Natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov

kamov

Hrvatsko društvo pisaca ustanovilo je 2014. godine Nagradu Janko Polić Kamov za najbolje književno djelo (proza, poezija, drama) napisano na hrvatskom jeziku.

Jedan od začetnika hrvatske i europske književne avangarde, Janko Polić Kamov među najznačajnijim je hrvatskim književnicima. Njegovo je književno djelo izraslo iz političkog aktivizma, osporavanja postojećih struktura te književno-teorijskog antiesteticizma i nihilizma. Kamov je neosporivo bio inovator svog vremena; no, granice koje je Kamovljeva književnost rušila nekada, danas su drugačijeg tipa i kvalitete; neke možda više ne postoje, a neke nove postale su izazovi. Književna nagrada Janko Polić Kamov ističe sadržajnu i simboličku vrijednost književnog stvaralaštva koje nije samo ogledalo duha vremena, već i njegov sustvaratelj i iskorak k budućnosti.

 

U izbor za ovogodišnju Nagradu Kamov ulaze djela objavljena u periodu od od 1.7.2021. do 30.6.2022. godine.

 

Knjige (4 primjerka) šalju se na adresu Hrvatskog društva pisaca (Basaričekova 24, 10 000 Zagreb), uz napomenu “Za Nagradu Kamov” naznačenu na pošiljci, a rok za slanje je 01.07.2022. (u slučaju dostave na adresu – pon-pet, od 8 do 13 sati).

 

Nagrada Kamov sastoji se od neto novčanog iznosa 10.000 kn i statue.

 

Žiri će objaviti listu polufinalista i finalista u listopadu, a nagradu uručiti u studenom 2022.